14. april 2014

Ugressmuffins

Er du ikke på fjellet ennå, kan du gå en tur ut i hagen og ta en titt under din nærmeste hekk. Der finner du mest sannsynlig årets beste skvallerkål. Fort deg til å plukke den, for det er nå den er full av vitaminer og deilig vårlig smak.

Skvallerkål kan brukes på samme måte som spinat eller salat. De mest verdifulle er unge planter som har en frisk blank grønnfarge og bladene er litt sammenbrettet. Skyll bladene før bruk. Skal du bruke dem i varmrett som denne her, kan du gjerne helle kokende vann over dem før bruk. Og kjenne på den deilige vårlige lukten som fyller kjøkkenet!


Jeg valgte å lage muffins med skvallerkål og ost til lunsj i går. Dette her er ikke akkurat magert, men veldig-veldig godt. Grønn kosemat :)

MUFFINS MED SKVALLERKÅL OG OST

Til 12 muffins trenger du:
100 g mykt smør
2 ts sukker
3 store egg
100 g rømme
150 g hvetemel
60 g fibramel (eller sammalt hvete fin)
1,5 ts bakepulver
7-8 ss melk
litt salt
130 g revet ost (jeg brukte Norvegia Fyldig)
70-100 g grovhakket skvallerkål

Rør sammen det myke smøret og sukkeret i en bolle. Bruk ballongvisp og bland inn eggene og rømmen.
Rør sammen hvetemel og fibramel, bakepulver og salt, og rør dette i deigen. Tilsett til slutt melk. Juster tykkelsen på røren med mel eller melk hvis nødvendig.

Rør til slutt inn ost og skvallerkål. Fyll muffinsformene nesten til toppen. Jeg hadde noe brieost i kjøleskapet, så noen av muffinsene fikk en osteskive på toppen. Det gir en fin overflate og god smak.

Stek i ca 20 minutter på 200 grader, til muffinsene er gylne. Smaker veldig godt mens de er varme. Sikkert gode kalde også, men her i huset fikk vi ikke prøvd det...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar