21. mars 2014

Popovers - perfekt til helgelunsj!

Popovers må være noe av det morsomste å lage. Ren bakeglede!  Deigen lager du på fem minutter og så er det å sette seg foran ovnen og følge med på hvordan popoversene bare popper opp.

Rart at vafler og pannekaker er så populære her til lands, men disse kom jeg først over nå i en amerikansk blogg. De er jo nesten enklere og raskere enn vafler. Perfekte å lage sammen med barna og perfekte å spise til helgelunsj. 

Smaker best varme og nystekte - rett fra ovnen!

Til 6 surdeig popovers trenger du:
1 glass melk (håndvarm)
3 store egg
1/2 glass hvetesurdeig (trenger ikke å være aktiv, her skal den kun gi smak)
3/4 ts salt
1 glass hvetemel

Alternativt kan du bruke denne oppskriften uten surdeig, også fra King Arthur Flour:
4 store egg (ha dem i varmt vann med skallet på i 10 min først)
1 1/2 glass melk
1/2 ts salt
1 1/2 glass hvetemel
3 ss smeltet smør


Sett ovnen på max temperatur. Sett samtidig inn muffinspanna slik at den blir ordentlig varm til steking. 

Bland sammen melk, egg, surdeig og salt. Rør til slutt inn mel (og evt smør). Deigen trenger ikke å bli helt jevn, noen små klumper er lov.

Ta ut muffinspanna og pensle eller spray den med olje/smør. Vær rask her. Hell røren i muffinsformene, full dem helt til kanten. Sett den i ovnen og stek i 15 minutter ved 230 grader. Skru ned temperaturen til 190 grader og stek 15-20 minutter til. Popoversene skal være litt harde utenpå og lysebrune i fargen.

Ta dem ut av muffinspanna og server med en gang! Smaker godt med smør, syltetøy, ost...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar