- Kortere hevetid, mildere smak
- Mindre fuktighet i deigen gir større luftbobler i brødet.
- Ikke vær redd for bløt deig. Du får nok formet den på en eller annen måte. Dessuten endrer konsistensen seg litt med elting og hevetid.
- Sørg for damp i ovnen, da for brødene muligheten til å løfte seg under stekingen.
- Pass på at starteren er livlig og fin før du starter, det har ganske mye å si. Bruk heller en dag ekstra på å mate den opp.
- Jeg vet det er vanskelig, men vent en time eller to før du skjærer i brødet. Ellers får du bare deigete skiver, og brødet kan virke rått.
- Ikke bruk bakepapir under brød når du baker på bakestein. Brødet ble deigete og blek under. Jeg turte bare ikke å løfte ferdighevet brød fra bakepapir til stein.
Neste gang skriver jeg nærmere om grytebrød (eller eltefritt brød som det kalles) bakt med surdeig. Jeg har sniktestet allerede...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar