27. oktober 2014

Granola som matpakke - et godt alternativ

Nå er det en uke siden jeg også ble med i Norges største klubb - matpakkeklubben. Og har man ikke norsk blod i årene, er det ikke bare bare å spise brødskiver tre ganger om dagen, fem dager i uka. Da tvinges kreativiteten i gang.

En fin og enkel avveksling er granola med yogurt og frukt. Jeg har en boks med granola stående på jobben. På kvelden hakker jeg opp frukt og blander det med yogurt naturell i et glass. Glasset tar jeg da med om morgenen (funker også som skål!). Kjøleskap på arbeidsplassen er selvfølgelig en fordel.

Det jeg liker ved granola er at den kan lages av bare de sunneste frøene og de beste nøttene, uten å måtte ha noe type mel til å binde det sammen med (som i brød). Litt honning og smør må man riktignok ha, men naturlig fett er vel sunt, som det sies i dag.I min granola har jeg brukt alt mulig fra kjøkkenskuffen:
solsikkekjerner
hakkede valnøtter
speltgryn
linfrø
hirsegryn
gresskarfrø
mandelflaker
hakkede hasselnøtter
store havregryn
sesamfrø
litt kakaopulver
kanel

Fikk tømt mange poser der. Her er det ingen grenser. Da smeltet jeg litt smør og blandet det med honning. Det helles over frøene og blandes godt.

Legg blandingen på en stekeplate, og rist granolaen ved ca 170 grader i rundt 30 minutter, avhengig av mengde. Rør innimellom. Ikke ha for mye på plata på en gang, da blir det nederste ikke ristet.

Vil du bruke tørket frukt eller sjokolade, kan det tilsettes etter at det tørre er stekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar