Til 4 ganske store naan-brød:
2 ts tørrgjær
2,5 dl melk
500 g hvetemel
1,5 ts salt
1 ts sukker
3 ss yoghurt naturell
30 g smeltet smør eller olje
Ha gjæren i 1 dl av melken. La det stå og rør om etter noen minutter. Bland mel og salt i bakebollen. Tilsett så gjærblandingen, sukker, yoghurt og smeltet smør. Elt til deigen blir jevnere og tilsett resten av melken slik at du får en fast, klebrig deig. Elt den i ca 10 minutter eller bruk kjøkkenmaskin.
La deigen heve i 3-4 timer. Slå den sammen og la den deretter hvile i 10 minutter.
Sett på ovnen til maksimal temperatur, jeg brukte grill+vifte stillingen. Har du en bakestein, kan du gjerne sette den også i ovnen. Hvis ikke, sett inn stekeplata.
Del deigen i fire like emner. Strø litt mel på bordet. Kjelve jevne rundinger, ca 15 cm i diameter. Dra dem deretter i endene sånn at brødet blir dråpeformet. Deigen burde være ganske lett å håndtere.
Legg to brød på den varme bakesteinen/stekeplata. Jeg har en vanlig rund bakestein og der fikk jeg akkurat plass til to brød om gangen. Stek brødene 2-3 minutter på hver side.
Naan-brød skal være myke utenpå og skal derfor behandles litt annerledes. Stable dem oppå hverandre og dekk med håndkle, så holder dem seg også varme en stund.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar