11. august 2014

Våkn opp, min sure venn!

Finner du noe gråaktig, lilla og hardt i en boks i kjøleskapet, er det stor sannsynlighet for at det kan være surdeigen fra førferietida. Skeptisk var jeg, men prøvde å få liv i denne rugsurdeigen likevel.

Jeg blandet en liten klump surdeig med vann og grovt rugmel, lot det sto i ca ett døgn, og gjorde det samme en gang  til. Siste gangen før baking sto surdeigen et halvt døgn. Og bobler ble det! Surdeigen lever og bakesesongen er i gang.

Til høsten har jeg lyst til å prøve meg på sunnere brød, og la de deilige hvetebrødene bli til helgekos. Må ha litt av de og, så klart. Men til hverdags skal jeg prøve å bake meg fram til flere sunnere alternativer for både barn og voskne.


3 kommentarer:

  1. Har du prøvet gresskarbrød? Riktig smake av høst :)

    SvarSlett
  2. God ide! Elsker gresskar. Og snart er det Halloween...

    SvarSlett
  3. Halloween er gøy! Kanskje med gresskar og "russisk svartbrød"? Da blir det orange og svart: halloween :)

    SvarSlett