Finner du noe gråaktig, lilla og hardt i en boks i kjøleskapet, er det stor sannsynlighet for at det kan være surdeigen fra førferietida. Skeptisk var jeg, men prøvde å få liv i denne rugsurdeigen likevel.
Jeg blandet en liten klump surdeig med vann og grovt rugmel, lot det sto i ca ett døgn, og gjorde det samme en gang til. Siste gangen før baking sto surdeigen et halvt døgn. Og bobler ble det! Surdeigen lever og bakesesongen er i gang.
Til høsten har jeg lyst til å prøve meg på sunnere brød, og la de deilige hvetebrødene bli til helgekos. Må ha litt av de og, så klart. Men til hverdags skal jeg prøve å bake meg fram til flere sunnere alternativer for både barn og voskne.
Har du prøvet gresskarbrød? Riktig smake av høst :)
SvarSlettGod ide! Elsker gresskar. Og snart er det Halloween...
SvarSlettHalloween er gøy! Kanskje med gresskar og "russisk svartbrød"? Da blir det orange og svart: halloween :)
SvarSlett