Denne oppskriften på portugisiske broa er fra boka "Brød" av Eric Treuille og Ursula Ferrigno.
BROA
Portugisisk maisbrød2 ts tørrgjær
1,25 dl lunken melk
2 dl vann
200 g maismel, finere type (de fleste innvandrerbutikkene har det)
300 g siktet hvetemel
1,5 ts salt
1 ss olivenolje
Hell gjæren i melken og la blandingen stå i 5 minutter. Hell vannet i blandingen. Bland mel og salt i bakebollen. Lag en grop i midten, og hell i gjærblandingen og oljen.
Rør inn melet til deigen blir fast. Deigen blir ganske fuktig. Kna deigen på et melstrødd bakebord i ca 10 minutter. La deigen deretter heve til dobbel størrelse, ca 1,5 timer. Slå deigen sammen og la den hvile i 10 minutter.
Form et rundt brød og sett det på stekeplate med bakepapir. Etterhev brødet til dobbel størrelse (ca 1 time).
Forvarm ovnen til 200 grader. Har du bakestein, kan du sette den i ovnen en halvtime før steking. Løft brødet over til bakesteinen (jeg hadde bakepapir under brødet), lag også damp i ovnen i starten av steketiden. Da kan du legge noen isbiter på et stekebrett i bunnen av ovnen, eller bare spraye med vann.
Stek brødet ved 200 grader i 45 minutter, til brødet lyder hult når du banker på undersiden. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar