18. mars 2015

Skinnende gult maisbrød

Maisbrød er kanskje ikke noe nordmenn ville brukt i matpakka si, men det passer faktisk utmerket som tilbehør til gryteretter og salater. Brødet har en annerledes konsistens, og en søtlig smak av mais.
Denne oppskriften på portugisiske broa er fra boka "Brød" av Eric Treuille og Ursula Ferrigno.

BROA

Portugisisk maisbrød

2 ts tørrgjær
1,25 dl lunken melk
2 dl vann
200 g maismel, finere type (de fleste innvandrerbutikkene har det)
300 g siktet hvetemel
1,5 ts salt
1 ss olivenolje

Hell gjæren i melken og la blandingen stå i 5 minutter. Hell vannet i blandingen. Bland mel og salt i bakebollen. Lag en grop i midten, og hell i gjærblandingen og oljen.

Rør inn melet til deigen blir fast. Deigen blir ganske fuktig. Kna deigen på et melstrødd bakebord i ca 10 minutter. La deigen deretter heve til dobbel størrelse, ca 1,5 timer. Slå deigen sammen og la den hvile i 10 minutter.

Form et rundt brød og sett det på stekeplate med bakepapir. Etterhev brødet til dobbel størrelse (ca 1 time).

Forvarm ovnen til 200 grader. Har du bakestein, kan du sette den i ovnen en halvtime før steking. Løft brødet over til bakesteinen (jeg hadde bakepapir under brødet), lag også damp i ovnen i starten av steketiden. Da kan du legge noen isbiter på et stekebrett i bunnen av ovnen, eller bare spraye med vann.
Stek brødet ved 200 grader i 45 minutter, til brødet lyder hult når du banker på undersiden. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar