tag:blogger.com,1999:blog-7655326430922220478.post2438113572291382204..comments2022-03-30T12:10:06.250+02:00Comments on Go'deigen - godt med surdeig!: Økologisk, spelt, sammalt, surdeig...Maris Kuudahttp://www.blogger.com/profile/03067664697637075885noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7655326430922220478.post-61304741532584144672015-05-14T15:11:36.185+02:002015-05-14T15:11:36.185+02:00Hei Sigrid! Det går helt sikkert bra, bare du får ...Hei Sigrid! Det går helt sikkert bra, bare du får plass til fire. I ovnen min er det plass til akkurat tre brødformer. Og runde brød tar vanligvis enda mer plass.<br />Steketida kan du gjerne forlenge litt da, men det vil uansett variere med forskjellige meltyper, fuktigheten i deigen, ovnen osv. Sjekk brødet underveis ved å banke lett på det eller se an fargen på skorpen. Lykke til!Maris Kuudahttps://www.blogger.com/profile/03067664697637075885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7655326430922220478.post-66878679474761334912015-05-10T11:28:53.069+02:002015-05-10T11:28:53.069+02:00Hei! Har du prøvd å steke fire brød av gangen i ov...Hei! Har du prøvd å steke fire brød av gangen i ovenen? Går det bra hvis man bare forlenger tida? Hilsen SigridSigridhhttps://www.blogger.com/profile/07452264562506535622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7655326430922220478.post-7908564824886495222015-02-26T10:50:56.149+01:002015-02-26T10:50:56.149+01:00Hei Caroline! Så morsomt at du vil prøve dette :) ...Hei Caroline! Så morsomt at du vil prøve dette :) <br />Om temperatur: jeg varmer gryta først i ovnen på max temperatur. Når jeg har satt inn brødet, skrur jeg ovnen ned til ca 200-210 grader. Når lokket er tatt av og skorpa fortsatt er ganske lys, kan du skru temperaturen litt opp igjen på slutten.<br />Jeg tror du kan bruke en ildfast form med lokk også. Jeg har tidligere brukt leirgryte med lokk, det fungerte i hvert fall bra. <br />Tips: er det ditt første brød, kan du ha i litt mindre sammalt mel og mer siktet. Den er tyngre og det kan hende surdeigen ikke har rukket å bli sterk nok ennå. <br /><br />Lykke til!Maris Kuudahttps://www.blogger.com/profile/03067664697637075885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7655326430922220478.post-41972236936130471362015-02-22T15:47:26.077+01:002015-02-22T15:47:26.077+01:00Hei, og takk for spennende innlegg! Jeg har min fø...Hei, og takk for spennende innlegg! Jeg har min første starter på gang nå, og akter å gjøre dette til mitt første brød :) hvilken temperatur steker du brødet på? Og tror du at en ildfast form med lokk kan fungere? Jerngryta mi har mistet lokket sitt :( Caroline Hoelhttps://www.blogger.com/profile/14435047951484739372noreply@blogger.com